Wat eeuwig pijn en zeer blijft doen is dat er door de waterschade een compleet "leven"aan fotografische ontwikkeling  is verdwenen.
Diverse unieke series  met fotowerk ( dubbelopname techniek, alles analoog) zijn door deze waterschade voor altijd verloren gegaan .

Naast de artistieke bezigheden, zijn er echter nog meer terreinen
die allemaal even leuk en spannend zijn om mee bezig te zijn......
....
Dit jaar hoop ik  zonnige en andere fotografische dagen te benutten om een nieuwe collectie  landschapsfotos  te gaan maken.
Favoriet zijn daarbij de  panoramatische breedbeeld foto's van markante lokaties.
Met nadruk op werkelijk groot formaat zoals hieronder :  afdruk afmeting tot wel 5,5 meter bij 82 cm.

  art as a  proffesion
art as a  proffesion
Al tijdens mijn Fotovakschool periode was ik dagelijks werkzaam in de publiciteits sektor en deed voornamelijk bedrijfs commerciele opdrachten. Gedegen opdrachten  in "old Style"  klassiek foto-ambacht. Daarnaast was er natuurlijk ook een vraag naar exclusiviteit  en orginaliteit. Alle  effecten en trukken, die we nu kennen als Photoshoppen, werden toen  vaak voor het eerst verzonnen, maar altijd volledig  handmatig uitgevoerd. " Live",  direct  op het werk materiaal. Voor deze technische beheersing van  "het Vak" heb ik vele uren zitten pionieren en knutselen. Mijn portfolio stond bol van experimenten en voor die tijd, grens overscheidende uitkomsten. Maar  dat is allemaal weg.   Na een hevige waterschade is veel materiaal onbruikbaar en onherstelbaar beschadigd. Studie materiaal, schetsen en ook vele complete werken, zijn zo verloren gegaan. Dit trof niet enkel teken en schilderwerk, maar ook ook nagenoeg  mijn gehele fotografisch  negatief archief en collecties van afgedrukt fotowerk. Hele dozen en mappen zaten ongenadig aan elkaar geplakt, en  er was geen redden meer aan. Wat er over is, is slechts de geur van fixeer en de herinnnering aan spannende tijden.

Mijn "kunstwerken" zijn overigens  niet echt ontstaan als gedreven kunst-uiting, maar meer uit een hobby en ontspannings beleving. Naast de drukte en hektiek van de  foto en publiciteits wereld was het een bron van creatieve  ontspanning . Lekker werken of bezig zijn.., goeie muziek, een glaasje wijn en gaan.... In de loop van de jaren  heb ik nooit geexposeerd, maar  verkocht veel werk direct via "het horen zeggen "circuit.

Opmerkelijk genoeg voor een fotograaf, heb ik de gemaakte werken bar slecht gedocumenteerd. Dat is vooral jammer, omdat de verkochte werken meestal wel  de betere versies waren. De waterschade, diverse verhuizingen en natuurlijk ook mijn jaren in het buitenland hebben aan dat archief bijhouden ook geen goed gedaan.
Super PC                                                oud werkpaard                PowerMac
and...….there will be more……………...